AsoclicK, din solidaritate pentru educaţie

Asociaţia pentru Vârstnici, Grupuri Vulnerabile şi Persoane cu Handicap – RES-Q, este una din laureaţii programului “AsoclicK, din solidaritate pentru educaţie”. În urma participării la programul menţionat cu proiectul “Abilitate de învăţare prin TIC”, în perioada 1 – 15 septembrie vor fi acordate un număr de 8 calculatoare la 4 case de tip familial din localitatea Sighetu Marmaţiei, jud. Maramureş. De cele 8 calculatoare vor beneficia un număr de 36 de copii şi tineri având vârsta cuprinsă între 4 – 25 de ani, aflaţi cu măsură de protecţie specială în cadrul celor 4 case de tip familial din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş.

„Asoclick – Din solidaritate pentru educaţie”, este un proiect de donaţii IT organizat de asociaţia Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul Kaufland România. Obiectivul general constă în reducerea decalajului informatic şi sprijinul unei educaţii echitabile în România.

Prin AsoclicK, se urmăreşte facilitarea accesului copiilor şi tinerilor la educaţie digitală prin dotarea asociaţiilor şi instituţiilor cu echipamente IT.

Detalii privind programul „Asoclick – din solidaritate pentru educaţie” găsiţi pe site-ul: http://atelierefarafrontiere.ro/